اتوماسیون صنعتی
اتوماسيون صنعتي به بهره گيري از رايانه ها و تجهيزات هوشمند بجاي متصديان انساني براي كنترل دستگاه ها و فرايندهاي صنعتي گفته ميشود. اتوماسيون يك گام فراتر از مكانيزه كردن است. مكانيزه كردن به معني فراهم كردن متصديان انساني با ابزار و دستگاه هايي است كه ايشان را براي انجام بهتر كارشان ياري ميرساند
امروزه كاربرد اتوماسيون صنعتي و ابزار دقيق در صنايع و پروسه هاي مختلف صنعتي به وفور به چشم ميخورد. كنترل پروسه و سيستمهاي اندازه گيري پيچيدهاي كه در صنايعي همچون نفت، گاز، پتروشيمي ، صنايع شيميايي ، صنايع غذايي ، صنايع خودرو سازي و غيره بكار مي آيد نيازمند ابزارالات بسيار دقيق و حساس مي باشند . پيشرفتهاي تكنيكي اخير در كنترل فرايند و اندازه گيري پارامترهاي مختلف صنعتي از قبيل فشار ، دما ، جريان و غيره باعث افزايش كيفيت محصولات و كاهش هزينه هاي توليد گرديده است
منافع اتوماسیون
اتوماسيون صنعتي ابزار کنترل پارامترها و اجراي فرمولهاي فرايندي است. بنابراين هرچه فرآيند پيچيده تر باشد به سطح بالاتري از دانش اتوماسيون نياز است به طور مثال صنايع نفت و واحدهاي پتروشيمي از تنوع فرآيندي و فرمولاسيون سختتري نسبت به ساير رشته ها برخوردار هستند بنابراين به سيستمهاي اتوماسيون سطح بالاتري نياز ميباشد ملاک اين سطح بالاتر عموما قدرت نرم افزاري سيستم و فنآوري سخت افزاري که موجب سرعت بالاتر و ايمني بيشتر ميگردد است.
بيشترين منافع هنگامي حاصل خواهد شد همه سيستمها به طور کامل با سيستم اتوماسيون يکپارچه شده و به عنوان ابزاري براي تصميم گيرندگان به كار گرفته شوند. اين سيستمها شامل فرآيندهاي كاري و روش هاي نوين طراحی و تولید مي باشد كه مبتني بر تكنولوژي هاي جديد اطلاعات و ارتباطات هستند. هدف از آنها، قرار دادن اطلاعات زمان واقعي و بهنگام در دسترس تيم هاي تصميم گيرنده جهت اتخاذ تصميمات بهتر و سريع تر مي باشد. مزيت مهم جمع آوري داده ها توسط اين سيستمها در محلهاي ناممکن يا خطرناك براي انسان مانند نمونه گيري در حضور گازهاي غليظ سمي يا كار با اشعه زيانبار ايكس، نمايان مي شود.
ميزان انتفاعي كه صنايع از به كارگيري تکنولوژي هاي اتوماسيون حاصل ميكنند بسته به اين است كه آنها چقدر حاضر به تغيير فرآيندهاي سازماني و کاري خود در جهت يکپارچه سازي کامل اين تكنولوژي با ساختارهاي موجود و غلبه بر چالش هاي فني آن هستند.
بازار اتوماسیون صنعتی در ایران
صنعت ايران با چشم انداز توسعه اي بسيار قوي فوق بازار بسيار بزرگي براي سيستمهاي اتوماسيون ايجاد کرده است که موارد ذيل بخش کوچکي از آن است:
گسترش روز افزون واحدهاي پتروشيمي و واحد هاي پالايشگاهي بازار بسيار مناسبي براي سيستمهاي DCS، PLC و ESD ايجاد کرده است. استفاده از اين سيستمها در اين پروسه ها علاوه بر مزاياي قيد شده براي همه سيستمهاي صنعتي سبب افزايش امنيت بيشتر پرسنل اجرايي واحد ها و کاهش هزينه هاي اجرايي پروژه و بهبود فرآيند بهره برداري و نگهداري آنها مي شود. ضمن اينکه استفاده از سيستمهاي جديد در اين زمينه مانند آنچه در بالا برشمرده شد مي توانند به شدت فرآيند توليد و تصميم سازي را بهبود بخشد.
وجود چند ده هزار کيلومتر خطوط لوله نفت و گاز و دارا بودن طولاني ترين شبکه خطوط انتقال نفت و گاز در خاورميانه و لزوم نگهداري و بروز آوري آنها جهت انتقال و انبارش به موقع و نيز استفاده حداکثري از طرفيت صادراتي کشور در اين زمينه، بازار بسيار مناسبي جهت توسعه سيستمهاي جمع آوري و نظارت از راه دور (اسکادا) فراهم مي آورد. وجود سيستمهاي يکپارچه اسکادا و مخابرات براي اين خطوط علاوه بر ايجاد بستر مناسب جهت دراختيار قراردادن خدمات ديگر مانند سرويس هاي مخابراتي و ديتا ، اين امکان را فراهم مي آورد که با جمع آوري اطلاعات فرآيندي از مجموعه خطوط انتقال نفت و گاز برنامه ريزي هاي دقيقتر براي جريان توليد، انتقال، جابجايي و مصرف صورت پذيرد. استفاده از دانش فني موجود در اين زمينه جهت توسعه سيستمهاي تکميلي مانند سيستمهاي مطالعاتي و داده کاوي مي تواند ما را هرچه بيشتر به سمت استفاده حداکثري از ظرفيت هاي داخلي و افزايش بهره وري سيستمهاي موجود رهنمون سازد.
وجود ذخاير و میادين عظيم نفت و گاز در کشور و نياز روز افزون به احداث و توسعه صنايع بالادستي، بازار بسيار مناسبي نيز براي گسترش سيستمهاي اتوماسيون صنعتي در اين زمينه ايجاد کرده است. وجود سيتم اتوماسيون در اين صنايع علاوه بر همه مزاياي برشمرده شده مي تواند پايداري جريان توليد را تضمين نمايد.
وجود ذخایر غنی از مواد معدنی گوناگون و نیز روند رو به رشد صنایع تولیدی، فرآوری و تبدیلی در این حوزه بازار بسیار مناسبی برای استفاده از سیستمهای اتوماسیون در این حوزه ایجاد کرده است.
وجود منابع و صنايع فراوان فوق در حوزه توليد، انتقال، توزيع و مصرف، نياز به استفاده از تکنولوژيهاي نوين و کارا در حوزه سيستمهاي ديسپاچينگ، سيستمهاي مديريت توليد و مصرف، سيستمهاي مطالعاتي وشبيه سازي تکميلي روز به روز بيشتر احساس مي شود.
صنایع موجود در ایران داراي پتانسيل عظيمي براي افزايش بهره وري است كه بخش قابل توجهي از آن با استفاده از اتوماسيون صنعتي حاصل خواهد شد. اين سيستمها چشم ها، گوشها و دستان انسان را جهت مشاهده، حس و عملِ گسترده تر و بهتر توسعه خواهند داد و امكان اجراي بازرسي و تعميرات مهم و پيشگيرانه اي را بر زيرساخت هاي فرآيند فراهم خواهند آورد. نقش جديد اپراتورهای صنعتی، نظارت و آموزش اين سيستمها و تصميم گيري عملياتي خواهد بود
خدمات ما
شرکت فصبا با تکیه بر توان علمی و عملی خود ضمن دارا بودن قابلیت ارایه خدمات مشاوره و طراحی، خرید و اجرای سیستمهای اسکادا، تله متری، کنترل پروسه و اتوماسیون صنعتی در محیطهای صنعتی مختلف همانند نفت، گاز، صنعت ریلی و صنعت برق، این امکان را نیز فراهم آورده که به کمک ابزارهای تحلیلی توسعه یافته توسط تیم تحقیقاتی این شرکت بتوان به بهره برداران در تحلیل، پیش بینی و بهینه سازی سیستمهای صنعتی یاری رساند.
نرم افزارهای توسعه یافته توسط تیم فنی این شرکت به راحتی می توانند جهت برآورده کردن نیاز کافرمایان در صنایع مختلف بهینه سازی شده و نقشی سازنده در تحلیل و تصمیم سازی جهت تولید، توزیع و بهینه سازی فرآیندها داشته باشد.