دات نت نیوک
پیشرو در بومی سازی نیازمندی های صنعت برق و انرژی 

اخبار

افزایش تعامل وزارت نفت و بخش خصوصی در دولت یازدهم

افزایش تعامل وزارت نفت و بخش خصوصی در دولت یازدهم
ارسال شده: مهر 20, 1394
نظرات: 0
نویسنده: SuperUser Account

به نقل از ایرنا، رضا پدیدار با اشاره به تعامل و همراهی مثبت وزارت نفت با انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت، افزود: بر اساس حکم وزیر نفت، به عنوان نماینده بخش خصوصی در شورای برنامه ریزی کشور، حضور دارم.
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت، اظهار داشت: برای حمایت از ساخت داخل و ایجاد تقاضا باید مقامات و تصمیم گیران، به توانایی سازندگان داخلی باور داشته باشند و پس از ایجاد باور، باید اعتماد شکل بگیرد.
پدیدار اضافه کرد: پس از اعتماد مدیران وزارت نفت به ساخت داخل، باید برای سازندگان داخلی، اعتبار قایل شوند، زیرا اعتماد بدون اعتبار، هیچ ارزشی ندارد.
وی با بیان اینکه وضعیت ساخت داخل باید به طور پیوسته رصد شود، گفت: تجارب خوبی از سیاستهای حمایت از ساخت در ایران و کشورهای نوظهور اقتصادی وجود دارد که می توان از آنها بهره گرفت.
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با اشاره به قانون استفاده 51 درصدی از توان ساخت داخل، ادامه داد: کارفرمایان دولتی به این قانون توجهی نداشته و از توان داخل استفاده نمی کنند.
وی با بیان آنکه سفارش ساخت کالای داخلی به میزان کافی وجود ندارد، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز ساخت و تولید کالایی را صادر و فعالان بخش خصوصی نیز سرمایه گذاری می کنند، اما مشکل اینجاست که سفارش ساخت به میزان کافی وجود ندارد.

** لزوم رفع موانع قانونی حمایت از ساخت داخل
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با انتقاد از عدم حمایت به میزان کافی از ساخت داخل، اظهار داشت: مشکلات فراوانی در استفاده از ظرفیت های موجود ساخت داخل وجود دارد که مسوولان باید به آن رسیدگی کنند.
وی با بیان آنکه در حمایت از ساخت داخل، موانع متعدد قانونی و اجرایی وجود دارد، افزود: در سایر نقاط دنیا اگر سازندگان، قراردادی را با یک شرکت معتبر مانند شرکت ملی نفت امضا کنند، آن قرارداد به عنوان یک ضمانت نامه به شمار خواهد رفت که به اعتبار آن وام و تسهیلات نیز می دهند، اما در ایران، این قراردادها هیچ ارزشی ندارند.
پدیدار اضافه کرد: حتی در کشوری مانند سریلانکا، برخی اقدامات حمایتی انجام می شود که در کشورمان که دارای این همه ظرفیت است، توجهی نمی شود.
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت خاطرنشان کرد: این کارشکنی ها در حالی است که همه سازندگان دارای اسناد و مدارک معتبر و سابقه طولانی فعالیت هستند.

** از خصوصی ها همانند خصولتی ها حمایت شود
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با تاکید بر حمایت یکسان از شرکت ها، گفت: خصولتی ها مورد حمایت قرار می گیرند، اما شرکت های خصوصی واقعی با موانعی دست به گریبان هستند.
وی افزود: پیشنهاداتی را در این باره به وزیر نفت مطرح کرده ایم که خوشحال هستم که وی پیشنهادات ما را در این حوزه قبول کرده است.

** دستور وزیر صنعت برای ممنوعیت واردات کالاهای خارجی دارای مشابه داخلی
وی گفت: هفته گذشته، وزیر صنعت، معدن و تجارت، دستوری را صادر کرد که براساس آن به همه مقامات وزارت صنعت، اخطار داده شد که واردات کالایی که در داخل ساخته می شود، ممنوع است.
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت افزود: پس از مشکلات بسیار در سال های اخیر، در نهایت توانستیم جواب خود را در دولت یازدهم بگیریم.

** ایجاد کنسرسیوم های ساخت داخل
پدیدار با تاکید بر لزوم تجمیع تقاضا، از کارفرمایان دولتی درخواست کرد که تقاضاهای خود را تجمیع کنند.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به تشکیل کنسرسیوم هایی میان سازندگان داخلی، گفت: تاکنون 10 کنسرسیوم توسط تولیدکنندگان برای ساخت انواع مختلف کالای نفت، سازماندهی شده اند.
وی با بیان آنکه این کنسرسیوم ها منتظر سفارش های انبوه از طرف کارفرمایان دولتی هستند، افزود: تاکنون فقط برای ساخت 'گزکت'، قراردادی با شرکت ملی گاز امضا شده و اعضای یک کنسرسیوم کار خود را در این بخش آغاز کرده اند.

** شروط بخش خصوصی برای افزایش کیفیت تولیدات
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با بیان آنکه وزیر نفت همواره موضوع زمان، کیفیت و قیمت را مطرح کرده است، گفت: ما در پاسخ به وزیر نفت اعلام کرده ایم که این سه درخواست مورد قبول است اما به شرطی که وزارت نفت نیز شرایط سازندگان داخلی را با خارجی ها یکسان، پرداخت ها را منظم و سفارشات را مستمر کند.
پدیدار خاطرنشان کرد: ارایه سفارشات مستمر و پرداخت منظم مطالبات باعث می شود که سازندگان بتوانند تعهدات خود را به موقع انجام دهند.
وی ادامه داد: براساس برنامه دو ساله انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت و تا پایان سال 95 از یک سوءقصد داریم اعتماد وزارت نفت را جلب کرده و از سوی دیگر وزارت نفت نیز سفارشات ساخت را تا دو برابر افزایش دهد.

چاپ
کلمات کلیدی:
رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه

برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید